Frostpunk krijgt Endless Mode

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Frostpunk krijgt Endless Mode

De survival simulatiegame Frostpunk werd sinds de release in april met veel enthousiasme onthaald. Het enige dat de game miste volgens de fans was een sandboxmodus. Deze werd in juni samen met de Survivor-modus aangekondigd via een road map en kreeg daar de naam Endurance. Nu, enkele maanden later, komen we te weten dat de heuse sandboxmodus Endless Mode heet en dat Endurance hier een onderdeel van is. Dit maakte de ontwikkelaar bekend aan de hand van een ontwikkelaarsdagboek. 

De Endless Mode wordt nog eens onderverdeeld in twee verschillende gamemodi: de iets makkelijkere modus Serenity en de moeilijkere Endurance-modus. In Serenity ligt de focus vooral op de stad van je dromen te bouwen. Het weer zit hier mee en straft spelers dus niet af. Verder heb je altijd genoeg grondstoffen. Let wel op, want ondanks alles kan er nog altijd iets mislopen. In Endurance daarentegen is het compleet anders. Daar is het weer onverbiddelijk, verstoren bepaalde gebeurtenissen je progressie en moet je zelf op zoek gaan naar grondstoffen.

Een tweede optie die deze update met zich meebrengt, is het altijd veranderende landschap. Een sneeuwstorm kan de oude sites wegvagen en nieuwe sites blootleggen. Hier kunnen spelers memento’s vinden en dankzij deze kun je een nieuwe Archives-gebouw construeren. In dit gebouw kun je deze memento’s verzamelen en zo meer te weten komen over de wereld van Frostpunk.