From Software onthult Sekiro: Shadows Die Twice

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
From Software onthult Sekiro: Shadows Die Twice

Tijdens The Game Awards 2017 kregen we de eerste glimp van een nieuw project van From Software. Uit de korte teaser viel toen weinig op te maken, maar al snel werd er gespeculeerd dat het hier om Bloodborne 2 zou gaan. Nu blijkt het echter om een volledig nieuw IP te gaan met de titel: Sekiro: Shadows Die Twice.

De onthulling van Sekiro: Shadows Die Twice kwam gisteravond tijdens de E3-persconferentie van Microsoft. De game werd tijdens de conferentie onthuld middels een trailer. In de trailer zien we beelden van een feodaal Japan en typische over-the-top From Software-vijanden.

De hoofdpersoon van de game heeft in de trailer een robotarm. Deze gebruikt hij in combat, maar ook als een soort enterhaak om obstakels mee te beklimmen. Daarmee lijkt de game wat meer bewegingsvrijheid te bevatten dan we gewend zijn van Dark Souls en Bloodborne.

Sekiro: Shadows Die Twice wordt uitgegeven door Activision en geregisseerd door Hidetaka Miyazak. Miyazak regisseerde eerder ook Dark Souls, Dark Souls 3 en Bloordborne. Sekiro: Shadows Die Twice verschijnt ergens in 2019.