From Software mogelijk terug naar roots

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
From Software mogelijk terug naar roots

De president van From Software heeft aangegeven dat ondanks de successen die behaald zijn met de Souls-serie, hij weer terug wil gaan naar het maken van zeer Japanse games. Dit zou kunnen betekenen dat een nieuw deel in de Tenchu- of Armored Core-series niet onmogelijk is.

Hidetaka Miyazaki heeft het maar druk: niet alleen is hij de president van From Software, hij is ook nog eens de bedenker van de laatste drie grote games van From Software. De Souls-serie heeft het uitermate goed gedaan en de op het E3 aangekondigde Bloodborne moet weer hoge ogen gaan gooien. Toch blijkt de beste man te hunkeren naar het verleden. In een interview heeft vertelde hij dat From Software zich wellicht meer op typische Japanse games moet richten.

“Een constante flow van duistere fantasy-games en mecha-games is iets waar we ons graag op richten en willen behouden.”

Met het succes van de Souls-games zou je je afvragen waarom ze hiervan willen wijken en misschien willen ze dat ook helemaal niet. Maar met een beschrijving als die hierboven en het feit dat de studio eerder games zoals Tenchu, Armored Core en Otogi heeft gemaakt, is het niet onmogelijk.