From Software komt met PlayStation VR-titel Déraciné

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
From Software komt met PlayStation VR-titel Déraciné

Tijdens de persconferentie van Microsoft konden we al de eerste beelden van From Software’s nieuwe project Sekiro: Shadows Die Twice aanschouwen. Nu komt de ontwikkelaar met nog een nieuwe titel, de Playstation VR-game Déraciné.

Déraciné werd gisteravond na de echte persconferentie van Sony onthuld. Na de show werd de game onthuld middels een cryptische trailer. De trailer zelf geeft weinig duidelijkheid over de game, maar uit de beschrijving van Sony kunnen we wat meer informatie opmaken.

In de game speel je als een geest die wordt opgeroepen door een meisje op een kostschool. Het is je doel om te bewijzen dat je echt bestaat en je kunt een band opbouwen met de leerlingen van de school. Uiteindelijk moet je de wereld manipuleren om het lot van de scholieren te kunnen veranderen.

Daarmee lijkt Déraciné flink af te wijken van de gebruikelijke games van From Software. De ontwikkelaar staat namelijk bekend om moeilijke en horror-achtige games als Dark Souls en Bloodborne. Déraciné verschijnt ergens in 2018 voor PlayStation VR.