Friday the 13th: The Game ondanks rechtszaak toch op Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Friday the 13th: The Game ondanks rechtszaak toch op Switch

Friday the 13th: The Game komt in het voorjaar naar de Nintendo Switch. Dat maakt ontwikkelaar Gun Media vandaag bekend. Na een rechtszaak over het intellectueel eigendom is dat een opmerkelijke ontwikkeling. De versie voor de Nintendo Switch gaat de Friday the 13th: The Game Ultimate Slasher Switch Edition heten. Gun Media bevestigde dat dit pakket alle betaalde DLC bevat. Hieronder vallen bijvoorbeeld alle Jason Kill-bundels, beide Counselor kleding-bundels, en de Emote Party-bundel.

Opmerkelijk is dat de port naar de Nintendo Switch überhaupt doorgaat. Vorig jaar kondigde Gun Media namelijk aan te stoppen met het uitbrengen van DLC wegens een rechtszaak. Deze is aangespannen door Victor Miller, de scenarioschrijver van de eerste Friday the 13th film uit 1980. Op deze manier probeert Miller de rechten op zijn personages terug te krijgen. Afgelopen herfst stelde de rechtbank hem in het gelijk. Sindsdien is Gun Media gestopt met het uitbrengen van DLC.

In een verklaring aan Variety wordt er door Gun Media met geen woord gerept over de rechtszaak. “We zijn blij dat we met de hulp van onze partners bij Black Tower en Nighthawk Friday the 13th: The Game naar de Nintendo Switch kunnen brengen,” liet de ontwikkelaar weten. “De Nintendo Switch biedt een unieke ervaring, zowel onderweg als in een sociale omgeving, die wij goed samen vinden gaan met Friday the 13th: The Game.”

https://www.youtube.com/watch?v=pMorxBkM7vo