Friday the 13th: The Game is uitgesteld en krijgt singleplayer

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Friday the 13th: The Game is uitgesteld en krijgt singleplayer

Friday the 13th: The Game is gebaseerd is op de welbekende horrorfilms en zou deze maand nog beschikbaar zijn voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Ontwikkelaar Gun Media maakte echter bekend dat de titel uitgesteld is naar het voorjaar van 2017, voornamelijk vanwege de toevoeging van een singleplayer.

In november 2015 liep de Kickstarter-campagne voor Friday the 13th: The Game succesvol af en sindsdien is het wachten op de release. Eerder werd aangegeven dat de titel in oktober 2016 een release zou krijgen, maar middels een bericht op de Kickstarter-pagina laat ontwikkelaar Gun Media weten dat deze door de toevoeging van nieuwe opties met ongeveer een half jaar uitgesteld is.

In eerste instantie zou de game enkel een asymmetrische multiplayer bevatten met de verhouding van één tegen zeven. De ontwikkelaar besloot te luisteren naar de vele reacties van de fans die om een singleplayer vroegen en deze zal dan ook aan de game toegevoegd worden, hoewel deze pas in de zomer van volgend jaar beschikbaar zal zijn. Daarnaast wordt het mogelijk om gebruik te maken van bots, naast het spelen met andere spelers.

Een exacte datum is momenteel nog niet genoemd, maar volgens de ontwikkelaar kunnen we Friday the 13th: The Game in het voorjaar van 2017 verwachten voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.