Friday the 13th hakt zich naar de consoles

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Friday the 13th hakt zich naar de consoles

Met een heel klein beetje geluk kunnen de liefhebbers van old school slashers volgend jaar hun lol op. Als alles meezit keert de gemaskerde psychopaat Jason Voorhees in digitale vorm terug in Friday the 13th. De enige maar die daaraan hangt: de Kickstarter moet het eindbedrag halen.

De ontwikkelaar van de game, Gun Media, windt er geen doekjes om en meldt al meteen dat de game niet geheel nieuw is. Sterker nog, de game is eigenlijk een nieuwe poging om hun eerdere project genaamd Slasher Vol. 1: Summer Camp alsnog aan de man te brengen. De essentie van deze game is namelijk nauwelijks veranderd. Het grootste verschil zit hem dan ook in de aanwezigheid van Jason Voorhees.

Friday the 13th wordt, als alles doorgaat, een 1-vs-7 asymmetrische third person multiplayer game waarin zeven menselijke spelers het opnemen tegen één menselijke speler die in de huid van Jason kruipt. De ontwikkelaar legt de klemtoon op het menselijke aspect, en benadrukt dan ook dat er geen bots aan te pas komen. Door middel van het testen van ieders ‘fight or flight’ reactie moet duidelijk worden dat de personages in de films lang niet zo dom zijn als altijd werd geacht. Zou jij namelijk heel anders handelen als er een man met een hakmes voor je stond? Gun Media betwijfelt dat en daagt je uit het te bewijzen.

Mocht je nu helemaal extatisch zijn geraakt door dit nieuws, dan is het misschien handig om te weten dat de game alleen maar uitgebracht gaat worden als het doel van $700.000 wordt gehaald. Dus heb je nog wat geld over op je creditcard en zin in een authentieke Friday the 13th ervaring, dan is dit een interessant project. Als alles goed gaat zou je de volgende herfst als achter je slachtoffers aan kunnen slenteren.