Friday the 13th-game behaalt doel op Kickstarter

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Friday the 13th-game behaalt doel op Kickstarter

Fans van Jason Voorhees en de slasher-horror filmserie Friday the 13th hebben iets om naar uit te kijken. De Kickstarter voor een nieuwe Friday the 13th-game is succesvol afgelopen. Het project haalde zelfs 100.000 dollar meer op dan nodig.

Het einde van de Kickstarter stond niet heel toevallig gepland op vrijdag de 13de, mits je je in een Amerikaanse tijdzone bevond. Het project had 700.000 dollar nodig om te slagen en na ruim een maand heeft het project 823.704 dollar binnen weten te slepen. Daarmee heeft het team genoeg geld om de game te maken, komt er een interview met special effects-guru Tom Savini en krijgt Jason vier extra gruwelijke manieren om zijn slachtoffers om te brengen.

Friday the 13th The Game zal een multiplayer-only titel worden waarbij de gameplay een asymmetrische vorm aan zal nemen. Een speler mag Jason besturen terwijl zeven anderen kampleiders spelen rondom het beroemde Crystal Lake. De zeven kampleiders zijn allemaal gebaseerd op archetypes uit het genre zoals de nerd, de jock, de stoner, de slet en het normale meisje. Zij moeten samenwerken om te overleven en, mochten de juiste omstandigheden zich ervoor lenen, Jason uitschakelen.

Friday the 13th The Game gaat nu in ontwikkeling. De Kickstarter-pagina heeft geen indicatie gegeven wanneer we de game kunnen verwachten, al lijkt eerder dan 2017 niet realistisch.