Free-to-play Command & Conquer cancelled

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Free-to-play Command & Conquer cancelled

Lange tijd was het stil rond de jongste telg in de Command & Conquer serie, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. De game is gecancelled en het volledige team van de jonge studio Victory Games is ontslagen.

Begin 2011 kondigde EA aan dat er een nieuwe game in de C&C serie zou komen en dat de game de Free to Play behandeling zou krijgen. De game was een lange tijd in alpha en voortdurend getest door de fans, maar vooruitgang was er kennelijk nauwelijks. De blog op de website weet te vertellen dat het project gecancelled is.

“De feedback die we hebben gekregen in de alpha tests is luid en duidelijk: we maken niet de C&C game die jullie willen. En daarom hebben we lang nagedacht over onze volgende stap en de moeilijke keuze genomen om de productie van deze versie te stoppen”.

Omdat de blog  zegt dat ze simpelweg met deze versie stoppen, kan je aannemen dat ze stoppen en opnieuw beginnen. Ook dat wat er gemaakt is gebruikt zal worden voor een ander C&C project. Een Tweet van een van de medewerkers van Victory Games laat echter iets anders weten.

“Well, that was fun. Victory Games is closed. LFW”.

Het moge duidelijk zijn dat het hele team op straat staat. Of de alpha build ooit gebruikt zal worden voor een ander project is onduidelijk, de C&C serie is de laatste jaren zijn glans verloren en als EA het niet eens voor elkaar krijgt om een Free to Play game van de grond af te krijgen, zal het niet snel zijn voor een nieuwe C&C het licht zal zien.