Forza Horizon 3 update bug kan save game deleten

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Forza Horizon 3 update bug kan save game deleten

Spelers die Forza Horizon 3 op de pc spelen, moeten opletten. De update die gisteren uitkwam, bleek een versie te zijn die niet geschikt was voor het publiek. Een grote groep spelers kwam daar pijnlijk achter toen hun opgeslagen bestanden niet meer te openen waren. Playground Games heeft gelijk actie ondernomen en de corrupte versie offline gehaald.

In eerste instantie bleek het alleen te gaan om het opnieuw downloaden van het volledige spel. Iets wat volgens velen erg frustrerend is, gezien het spel meer dan 50 GB groot is. Achteraf bleek dus dat het probleem niet zozeer alleen bij het opnieuw downloaden zat, maar ook in de opgeslagen gegevens. Een bug in de nieuwe update zorgt ervoor dat je het spel niet meer kan spelen via een save game en noodgedwongen een nieuw spel moet starten. Menig gamer liet zich horen via het officiële forum van Forza Horizon 3 en de ontwikkelaar heeft meteen actie ondernomen.

Pc-spelers die de 37.2 versie van het spel hadden gedownload en een nieuw spel wilden starten, werd meteen verzocht om dit niet te doen. Zodra er een nieuw spel werd gestart en opgeslagen, waren spelers niet meer in staat hun oude opgeslagen bestanden te openen. Volgens de ontwikkelaar moet iedereen dus de 35.2 versie blijven spelen zolang het probleem niet is opgelost. De huidige update is verwijderd en iedereen wordt verzocht om ook de 37.2 van hun pc te verwijderen.

Het is nog onduidelijk of de opgeslagen bestanden een impact gaan hebben op de Xbox One-versie van het spel, gezien deze gelinkt kunnen worden aan de pc-versie. Als je een bezitter bent van de Xbox One-versie, dan wordt verzocht om te controleren of de update niet automatisch is gedownload.