Forza Horizon 2 heeft bij release geen microtransacties

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Forza Horizon 2 heeft bij release geen microtransacties

Bij de release van Forza Horizon 2 zal de game geen microtransacties bevatten. De tokens, zoals de digitale munteenheid uit de serie heet, zullen niet te koop zijn om het voor iedereen eerlijk te houden. Dit vertelde Ralph Fulton van PlayGround Games aan Digital Spy.

Volgens Fulton bevat Horizon 2 geen tokens, die in Forza Motorsport 5 wel gekocht konden worden, omdat de game is ontwikkeld om “eerlijk, leuk en belonend te zijn tegenover spelers. Dat is ontzettend belangrijk voor ons. Om die reden zullen we in september dan ook lanceren zonder tokens”, zo legt hij uit.

Volgens Fulton is het ontgrendelingssysteem in Horizon 2 zo ingericht dat spelers snel nieuwe auto’s kunnen proberen en dat de luxere wagens kunnen worden gewonnen in een soort rad van fortuin. Dit rad is vergelijkbaar met dat uit de multiplayer van het origineel waarin spelers ook wagens konden winnen, iedere keer als ze een level omhoog gingen.

Forza Motorsport 5 bevatte zoals eerder gezegd wel tokens, maar Microsoft kreeg daar felle kritiek over van de spelers. Na de release van de game werd het dan ook makkelijker voor spelers om tokens te verdienen tijdens het gamen en werden de prijzen van de digitale wagens goedkoper. Forza Horizon 2 staat gepland voor 30 september van dit jaar en zal verschijnen op zowel Xbox One als Xbox 360.