‘Forza 5 houdt niet expres auto’s achter’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Forza 5 houdt niet expres auto’s achter’

De studio achter de Forza serie; Turn10 ligt onder vuur door fans die denken dat de studio expres auto’s niet in de game verwerkt om ze later als (betaalde) DLC uit te brengen. Turn10 zegt dat mensen het werkproces niet begrijpen en daarom haastige conclusies trekken.

Met een benodigde ruimte van maar 8 gig zal het aanbod van auto’s kleiner zijn dan in voorgaande Forza delen. Fans zijn het hiermee niet eens en denken dat de ontwikkelaar dit expres doet aangezien de eerste DLC al is aangekondigd. Drie keer raden: de DLC bestaat uit extra auto’s. De directeur van Turn10; Dan Greenawalt verdedigd deze aanpak.

“Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe de vork in de steel zit. Het kost ons zes maanden om één auto te maken, dus wanneer ik zeg dat er DLC met tien auto’s voor de launchdag staat gepland, zijn die nu niet eens klaar. We houden niks achter, we zijn juist druk bezig om te zorgen dat alle 200 auto’s die beschikbaar zijn in de game een kwaliteitsniveau te geven die men gewend is van de Forza serie.

We maken de auto’s in golven en deze 200 konden net op tijd gemaakt worden om op de disc te komen. Een aantal maanden later begonnen we met de eerste tien nieuwe auto’s voor DLC en een maand daarna begonnen we met het maken van de tien auto’s die een maand na de eerste DLC uit zal komen. Zo zal er een constante stroom van DLC komen.”

Een week geleden stonden een aantal mensen die de Xbox One hadden besteld bij de Amerikaanse keten Target voor een aangename verrassing: ze kregen hun Xbox One veel te vroeg. Een enkele gamer deelde veel informatie via zijn Twitter, waarna hij prompt van Xbox Live werd gebanned. Een van die dingen was de ruimte die de games nodig hebben om te installeren op de 500 gig HDD. Hierdoor ging het balletje rollen en begon de kritiek op onder andere Turn10.