Fortnite verslaat PUBG met 3,4 miljoen gelijktijdige spelers

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Fortnite verslaat PUBG met 3,4 miljoen gelijktijdige spelers

De opmars van battle royale is niet te stoppen. PlayerUnknown’s Battlegrounds had met 3,2 miljoen tot voor kort het record van de meeste gelijktijdige spelers in handen. Inmiddels is PUBG echter voorbijgestreefd door Fortnite, een game die sinds afgelopen jaar ook een battle royale-modus heeft. De game van Epic Games had afgelopen zondag namelijk een piek van 3,4 miljoen gelijktijdige spelers.

Afgelopen weekend traden er een aantal vervelende storingen op op de servers van Fortnite. Vandaag onthult Epic Games de oorzaak van deze storingen: een extreem hoog aantal gelijktijdige spelers. Op zondag waren er namelijk maarliefst 3,4 miljoen mensen tegelijkertijd de game aan het spelen. Epic Games geeft aan dat de groei de verwachtingen van het bedrijf overtreft, vooral gezien het feit dat het grootste aantal gelijktijdige spelers een paar maanden terug nog op 60.000 lag.

Met 3,4 miljoen spelers tegelijkertijd stoot Fortnite de eerdere recordhouder PUBG van de troon. Ook wat betreft het totaal aantal spelers doet de game van Epic Games het beter. In totaal heeft Fortnite op dit moment namelijk 45 miljoen spelers, terwijl PUBG blijft hangen op 30 miljoen. Dit heeft vermoedelijk onder meer te maken met het feit dat Fortnite gratis te spelen is op pc, PlayStation 4 en Xbox One. PUBG daarentegen is alleen op pc en Xbox One speelbaar en kost 30 euro.