Fortnite krijgt tijdelijk een nieuwe gamemode

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Fortnite krijgt tijdelijk een nieuwe gamemode

In een blogpost op de officiële site van Fortnite deed Epic Games gedurende het afgelopen weekend een aantal aankondigingen van veranderingen en verbeteringen aan de populaire game. Tussen deze aanpassingen zat ook de vermelding van een nieuwe gamemode. We zetten het allemaal op een rijtje.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen komt de Playgrounds gamemode binnenkort naar Fortnite. Deze versie van de game maakt het mogelijk om een game te starten met aangepaste variabelen, zoals het versnellen van de krimpende cirkel, het verkrijgen van meer bouwstoffen of het spawnen van meer schatkisten. Daarnaast kun je deze gamemode in een squad spelen, al staat Friendly Fire in deze gamemode wel aan, dus let op waar je schiet! Mocht je toch geraakt worden, wees dan niet getreurd, want je respawnt als het goed is onmiddellijk. Net als dat Playground een tijdelijke gamemode gaat zijn, zit er nu ook tijdelijk een Jetpack in de game. Dit moet ervoor zorgen dat de game op nieuwe, creatieve manier gespeeld gaat worden.

Daarnaast is het ontwikkelingsteam aan het onderzoeken of er een betere manier is om de bouwmechanics voor de consolespelers uit te werken. Met name wordt er gekeken naar hoe de controller beter gebruikt kan worden.