Fortnite bevat cross-play tussen PlayStation 4 en Xbox One

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Fortnite bevat cross-play tussen PlayStation 4 en Xbox One

Cross-play tussen de PlayStation 4 en Xbox One is al langere tijd een punt van discussie. In technisch opzicht is cross-play tussen de twee consoles mogelijk, maar een financiële discussie leek vooralsnog roet in het eten te gooien. Spelers van Fortnite hebben echter via Reddit laten weten dat er in die game wel degelijk cross-play tussen de PlayStation 4 en Xbox One mogelijk is.

Gamers kwamen de cross-play-mogelijkheden op het spoor toen PlayStation 4-bezitters spelersnamen met spaties erin zagen opduiken. Dit is niet mogelijk op de PlayStation, maar wel op de Xbox. Later werd ook fotobewijs geleverd voor de claim. Op de onderstaande foto lijken twee spelers in hetzelfde level van Fortnite te zitten, terwijl de een op een PlayStation speelt en de ander op een Xbox.

Fortnite 
 Pixel Vault

Het is nog niet duidelijk of ontwikkelaar Epic Games de optie opzettelijk in de game heeft verwerkt of dat deze per ongeluk is aangezet. Bovendien is het nog afwachten of de cross-play-mogelijkheden onderdeel van de game zullen blijven.

Fortnite is een free-to-play co-op survial-game die afgelopen juli in early access is gegaan. De volledige game moet ergens in de loop van 2018 verschijnen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.