For Honor: Shadow & Might staat voor de deur

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
For Honor: Shadow & Might staat voor de deur

Het eerste seizoen van For Honor is afgesloten. De eerste slag van de oorlog is gewonnen door de Vikingen. Nu is het slechts drie weken wachten tot de start van het tweede seizoen: Shadow & Might, die tjokvol zit met nieuwe addities en balancerende tweaks. 

For Honor had een vliegende start en was razend populair bij zijn publicatie in februari 2017. Volgens SteamCharts waren er eind februari 40.000 spelers per dag, alleen al via Steam. Van deze populariteit kon Ubisoft Montreal echter maar kort genieten, aangezien de activiteit hierna snel kelderde. Eind april waren er namelijk nog maar 3.000 spelers via Steam per dag. Vanuit de community kwamen er veel klachten over connectiviteitsproblemen, problemen met matchmaking en ongebalanceerde avatars.

De problemen die door de community aangekaart werden, zouden voor een groot deel moeten worden opgelost bij het doorvoeren van versie V1.06, die eerder deze week gelanceerd werd. Zo zou het netwerk nu robuuster moeten zijn, zou een deel van de framerateproblematiek moeten zijn opgelost en is het nu makkelijker om als een party te spelen. De grootste veranderingen zijn echter te vinden in mechanieken van de moordlustige krijgers. In sommige gevallen is dit enkel het aanpassen van frame-data bij verschillende aanvallen. In andere gevallen zijn hele bewegingen aangepast. Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om de charge van een Shugoki bij te sturen in het midden van de aanval.

Maar daar houd het niet op: 16 mei start het nieuwe seizoen. Hierbij worden twee nieuwe krijgers vrijgegeven. De eerste is de Shinobi, een sluipende ninja uit Japan. De tweede is de Centurion, het tactische meesterbrein van de Ridders. Bij deze update worden ook twee nieuwe arena’s toegevoegd aan het spel, genaamd Forge en Temple Garden. Tot slot is er ook nog een nieuw itemlevel toegevoegd. Deze dragen de Epic tag. Overigens zal ook het volledige item-systeem opnieuw gebalanceerd worden bij de start van dit nieuwe seizoen.

Het team bij Ubisoft Montreal doet dus aardig zijn best om meer spelers naar For Honor te trekken. Of de community hier tevreden mee is, zal vanzelf blijken.