For Honor-ontwikkelaar pakt luie AFK farmers aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
For Honor-ontwikkelaar pakt luie AFK farmers aan

For Honor kende een moeizame opstartperiode wat de multiplayer-modi betreft, maar inmiddels zit Ubisoft daar bovenop. Waar men zich ook mee bezighoudt is het aanpakken van gamers die gebruikmaken van ‘AFK farming’. Oftewel: ten onrechte punten opstrijken terwijl je geen moment een bijdrage aan de actie verleent. 

De matchmaking-problemen zijn al sinds de lancering van de nieuwe IP een aandachtspunt, maar daar valt voor spelers nog enigszins mee te leven. Wat dat niet is, is een ander fenomeen genaamd ‘Away From Keyboard farming’. Deze manier van ‘spelen’ zorgt ervoor dat gamers die hier gebruik van maken niet uit een lopende game worden gegooid vanwege inactiviteit, ondanks het feit dat ze niet echt meespelen. Doordat ze hun linker analoge-stick in een richting sturen en vastzetten, blijft hun personage in de spelwereld actief, zonder dat men een actieve bijdrage levert aan de strijd. Zo kunnen ze zich dus bezighouden met andere zaken, om aan het eind van een spelronde wél mee te delen in de beloningen die worden verdeeld.

Deze manier van punten bij elkaar sprokkelen is niet alleen For Honor-spelers, maar ook voor Ubisoft Montreal een doorn in het oog. Het is alleen wat lastig te ondervangen. Toch heeft de Canadese tak van Ubisoft in een statement laten weten deze praktijken met ingang van deze week aan te gaan pakken. “We gaan sancties opleggen aan alle spelers die herhaaldelijk gebruik hebben gemaakt van AFK farming,” zei Ubisoft community-ontwikkelaar Eric Pope in een blog op de For Honor-website. Schuldigen krijgen eerst een waarschuwing en worden in de gelegenheid gesteld hun gedrag aan te passen. Doen ze dat niet, dan zou hun For Honor-account zomaar geschorst kunnen worden. Of dit een tijdelijke of permanente maatregel zal zijn, is afhankelijk van de zwaarte van de vergrijpen. Verder gaf Pope aan dat men bij Ubisoft zeker weet dat alleen spelers die het er zelf naar gemaakt hebben een permanente ban zullen krijgen, en dat sportieve spelers zich geen zorgen hoeven te maken. Alleen spelers waarvan kan worden aangetoond dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan AFK farming, zullen worden aangepakt.