For Honor en Hitman zijn de PlayStation Plus-games van februari

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
For Honor en Hitman zijn de PlayStation Plus-games van februari

Met februari voor de deur heeft Sony traditiegetrouw de nieuwe PlayStation Plus-games voor de komende maand bekendgemaakt. Ubisoft’s For Honor en het eerste seizoen van IO Interactive’s Hitman zijn vanaf 5 februari beschikbaar. Daarnaast krijgen spelers vanaf komende maand 100GB cloud-opslag voor save games, in plaats van de huidige 10GB.

Zoals elke maand is het weer tijd voor de nieuw aangekondigde PlayStation Plus-games. Vanaf 5 februari kunnen gamers die PS Plus hebben games gratis downloaden en spelen. Er komen twee games beschikbaar voor de PlayStation 4, twee games voor de PlayStation 3 en twee games voor de PlayStation Vita.

For Honor (PlayStation 4)

Sony trapt de maand af met Ubisoft’s For Honor. De melee actie-game waarbij onder andere vikings, ridders en samoerai het tegen elkaar opnemen, wordt al sinds de release in 2017 fanatiek ondersteund door Ubisoft. Spelers krijgen nu toegang de basisgame, waarbij de unieke vechtstijl van de game centraal staat. Sinds oktober 2018 is er ook een uitbreiding beschikbaar (Marching Fire) die een vierde factie toevoegt. Meer daarover lees je in onze review.


Hitman: The Complete First Season (PlayStation 4)

De illustere Agent 47 heeft al in tal van titels geschitterd, maar in 2016 werd de franchise opnieuw opgepoetst met een reboot. Het complete eerste seizoen van de reboot is in februari beschikbaar voor PlayStation Plus-leden, waarbij spelers de hele wereld afreizen om doelwitten op bijzondere wijze om te leggen.


Divekick (PlayStation 3 / PlayStation Vita)

Divekick is een bijzondere fighting-game, simpelweg omdat het slechts van twee knoppen gebruik maakt. Geen ingewikkelde combo’s of onmogelijke toetsencombinaties: Divekick is door (praktisch) iedereen te spelen. Ondanks dat heeft de game toch genoeg ruimte voor creatieve technieken en bijzondere gevechten.


Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PlayStation 3)

In Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots stap je opnieuw in de schoenen van Solid Snake. Dit is chronologisch gezien de laatste keer dat je in zijn schoenen stapt. Ditmaal echter wel met een zwaar verouderde versie van de superspion, wat allemaal kwaaltjes en andere problemen met zich mee brengt.


Gunhouse (PlayStation 4 / PlayStation Vita)

Vanuit Necrosoft komt Gunhouse, een bizarre combinatie van het match-3 puzzelgenre en tower defense games. In de game is het aan jou om zo snel mogelijk de juiste vakjes te matchen, om daarna je gescoorde punten om te zetten naar kogels. Dit natuurlijk om de kleurrijk geanimeerde vijanden van je af te houden.


Rogue Aces (PlayStation 4 / PlayStation Vita)

De laatste game op de lijst is Rogue Aces, een dogfighting-game waarbij spelers in een 2D-slagveld vijanden in hoog tempo vanuit de lucht moet uitschakelen. Dit natuurlijk met alle gevolgen van dien, maar geen paniek: spelers kunnen moeiteloos uit het ene vliegtuig springen om daarna het andere te kapen.


Bovenop de gratis games komt Sony ook met een uitbreiding aan de inbegrepen cloud-opslag van PlayStation Plus. In plaats van de tot nu toe beschikbare 10GB aan opslag, vertienvoudigt Sony dit nu naar 100GB. Zo hoef je dus niet meer bang te zijn dat je geen opslag meer hebt voor je vijftiende Kingdom Hearts 3-savegame.