Fnatic neemt opnieuw titel in Katowice

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Fnatic neemt opnieuw titel in Katowice

De afgelopen week was het weer die tijd van het jaar: IEM Katowice 2018 vond plaats. In de loop van de week streden de beste Counter-Strike: Global Offensive-teams tegen elkaar om duidelijk te maken wie de allerbeste op dit moment is. Op zondagnacht werd er gestreden om de absolute titel: Fnatic tegen Faze Clan.

In de strijd tussen Fnatic en Faze Clan kwam Fnatic na een moeizame strijd toch als eerste uit de bus. In het ‘best-of-five’ format werd er tot het bittere eind gestreden door beide teams. De finale kwam tot een climax op de vijfde map ‘Train’ en ging door in de overtime. Hoewel Fnatic aan de eerste helft van de finale duidelijk de underdog was en moeite leek te hebben met het team van Faze Clan, wist het Zweedse team de wereld beker toch te bemachtigen.

Hoewel dit de derde keer is dat dit team de IEM wereldtitel heeft weten te bemachtigen, is het de afgelopen twee jaar erg stil geweest rondom het team. Na hun legendarisch succes van drie jaar geleden, kreeg sterspeler Olofmeister te kampen met blessures. Het team leek hierna lastig terug in vorm te komen. Afgelopen jaar bleek dat de interne frictie te veel werd, waarna Olofmeister vertok naar Faze Clan en Dennismeister naar Ninjas in Pyamas vertrok.

Fnatic werd in dit toernooi dus eerste, Faze Clan kreeg de tweede plek en Astralis kreeg de derde plaats.