Flink minder geld opgehaald voor games op Kickstarter

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Flink minder geld opgehaald voor games op Kickstarter

Er is in de eerste zes maanden van dit jaar veel minder geld gedoneerd voor gameprojecten op de crowdfundingsite Kickstarter dan in dezelfde periode vorig jaar. Waar er in het eerste halfjaar van 2015 nog ruim 20 miljoen dollar (17,96 miljoen euro) werd opgehaald, was dat de afgelopen zes maanden slechts 8,2 miljoen dollar.

De daling in het donaties is dit jaar ingezet. In de tweede helft van 2015 werd namelijk ook meer dan 20 miljoen dollar gedoneerd. Het verschil in donaties is deels te danken aan het ontbreken van grote gameprojecten dit jaar, meldt marktanalysebureau ICO Partners, dat met de cijfers naar buiten kwam. Vorig jaar waren er grote titels als Shenmue 3 en Bloodstained: Ritual of the Night die 6 miljoen en 5,5 miljoen aan donaties opbrachten.

Ondanks de daling in het totaalbedrag aan donaties, hebben wel ongeveer evenveel projecten als begin 2015 hun doel bereikt. Opvallend is dat het aantal projecten waarin het doel 10.000 dollar was, is gedaald. Er zijn begin dit jaar minder projecten voor games gestart op Kickstarter, terwijl het aantal projecten dat het beoogde doel haalde is gegroeid.