Firaxis werkt samen met Long War Studios aan XCOM 2

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Firaxis werkt samen met Long War Studios aan XCOM 2

Firaxis Games, het team achter onder andere XCOM: Enemy Unknown en XCOM 2, heeft een samenwerking met Long War Studios aangekondigd. Long War Studios is een mod-groep bekend van de Long War-mod voor XCOM. Het team gaat verschillende officiële mods voor de nieuwe game ontwikkelen.

Firaxis Games maakt het nieuws vandaag bekend op de website van hun aankomende strategische titel XCOM 2. Net als voor het origineel gaat Long War Studios mods ontwikkelen voor het tweede deel. Dit keer krijgen ze ondersteuning van zowel 2K Games, de uitgever van de game, en Firaxis Games. Om wat voor mods het precies zal gaan is op dit moment nog niet bekend, maar mogelijk gaat het onder meer om een nieuwe Long War-mod.

The Long War is een van de meest geprezen mods voor XCOM: Enemy Unknown en diens uitbreiding Enemy Within. Het geeft de spelers de mogelijkheid om de game opnieuw te spelen, maar ditmaal op een grotere schaal. Spelers hebben grotere groepen soldaten onder zich, gevechten zijn grootser en keuzes hebben grotere gevolgen op de rest van de game. De ontwikkelaars achter de originele game noemen XCOM ‘een twintig uur durende tutorial voor The Long War’.

XCOM 2 ligt op 5 februari in de winkels, exclusief voor pc. Waarschijnlijk zullen we dan ook ontdekken waar Long War Studios mee bezig is geweest.