Firaxis stelt XCOM 2 tot februari uit

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Firaxis stelt XCOM 2 tot februari uit

Firaxis wist vriend en vijand te verrassen toen ze op 1 juni XCOM 2 aankondigde en daarbij een releasedatum van november presenteerde. Nu blijkt dat die lat iets te hoog lag: XCOM 2 is uitgesteld tot 5 februari 2016.

We wisten al dat de lat hoog lag. De beelden die we tot nu toe hebben gezien en de informatie die we weten beloven een hoop. Nu bleken de ambities net iets te hoog te liggen. Firaxis geeft aan dat het meer tijd nodig heeft om de game te maken die ze willen ontwikkelen. Het uitstel werd op de website van Firaxis vandaag aangekondigd:

Hallo XCOM-fans,

We willen jullie een update geven over de releasedatum van XCOM 2. We hebben de lat hoog gelegd voor het vervolg en het hele team werkt dan ook hard om er voor te zorgen dat we een goede opvolger voor Enemy Unknown kunnen afleveren. We hebben alleen een beetje meer tijd nodig om het de best mogelijke game te maken.

Met XCOM 2 willen we meer diepte hebben, meer herspeelbaarheid en meer investering in je soldaten. Deze verlenging van de ontwikkeltijd geeft ons de tijd om onze beloftes aan jou af te leveren.

We waarderen je geduld en vertrouwen nu we naar februari toewerken. Veel succes, Commander.

– Het XCOM 2 Dev Team

Benieuwd naar wat die beloftes zijn van het team bij Firaxis? Lees dan onze gamescom-preview. XCOM 2 komt nu dus op 5 februari 2016 uit, in eerste instantie alleen voor Windows. Linux en OS X-versies zullen ook volgen. Er zullen volgens Firaxis geen versies voor tablets of consoles komen.