Final Fantasy XV Switch-port nog niet uitgesloten

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Final Fantasy XV Switch-port nog niet uitgesloten

Tijdens gamescom teasde director Hajime Tabata uit het niets een mogelijke port van Final Fantasy XV naar de Nintendo Switch. Het leek erop dat hij zijn mond voorbij praatte, maar nu heeft hij aan Dualshockers iets meer gezegd over de mogelijke Switch-versie van Final Fantasy XV.

Op PAX West heeft Tabata iets meer gezegd over de status van een mogelijke port van Final Fanyasy XV voor de Nintendo Switch. Hij liet weten dat ze inderdaad bezig zijn om te kijken of ze de game soepel kunnen laten draaien op de console, maar dat het nog een te vroeg stadium is om enige zekerheid te geven. De Luminous Engine die de game op PlayStation 4 en Xbox One aandrijft, is in ieder geval te zwaar.

De Switch beschikt vanzelfsprekend niet over dezelfde rekenkracht als de andere consoles van deze generatie, maar dat wil niet zeggen dat een port van Final Fantasy XV uitgesloten is. Ze testen bij Square Enix nu ook of ze de game mogelijk in Unity of de Unreal Engine 4 naar de Switch kunnen brengen.

Tijdens gamescom kondigde de uitgever al wel een port van Final Fantasy XV voor pc aan. Het is nog niet bekend wanneer deze uitkomt.