Final Fantasy XV na eerste dag al volledig terugverdiend

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Final Fantasy XV na eerste dag al volledig terugverdiend

Hoeveel exemplaren er nu precies nodig zijn om de ontwikkelingskosten van Final Fantasy XV terug te betalen, is al langer een onderwerp waarover gespeculeerd wordt. Nu onthult Hajime Tabata eindelijk hoe de game ervoor staat op dit gebied. Hieruit blijkt dat Final Fantasy XV het nog beter deed dan verwacht.

Inclusief digitale downloads werd de game op de dag van release, dus op 29 november 2016, meer dan vijf miljoen keer verkocht. Door deze cijfers werd Final Fantasy XV de snelst verkochte Final Fantasy-game ooit. Square Enix berichtte dit al een paar dagen na de release van de game. Dit is dus niets nieuws voor ons. Nu blijkt volgens Hajima Tabata dat dit al genoeg was om de ontwikkelingskosten van de game te dekken.

Nu weten we dus dat de kosten van het maken van de game al teruggewonnen zijn. Toch weten we nog niet precies hoeveel kopieën hiervoor nodig waren. Hierdoor is het niet duidelijk hoeveel winst er nou eigenlijk behaald is. Daarnaast behaalde Final Fantasy XV in januari de zes miljoen verkochte exemplaren. We kunnen dus alleen met zekerheid zeggen dat Square Enix alvast goed verdiend heeft met deze titel.