Final Fantasy XV komt in 2016 uit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Final Fantasy XV komt in 2016 uit

Square Enix heeft op de officiële blog belooft dat Final Fantasy XV dit jaar echt uit zal komen. Volgens de blog werkt het team er met man en macht aan om de game voor 2017 uit te brengen.

Duke Nukem Forever werd vaak belachelijk gemaakt vanwege de uitzonderlijk lange tijd die 3D Realms nodig had om de game af te krijgen. Square Enix heeft dat punt bijna bereikt met Final Fantasy XV, aangezien de game (die begonnen is als Final Fantasy Versus XIII) al bijna tien jaar in ontwikkeling is. Square Enix heeft goede hoop dat de game dit  jaar uit zal komen. Op de Square Enix blog is te lezen dat director Hajime Tabata belooft dat het team tot op het laatste moment met man en macht aan de game zal werken. Volgens Tabata zal dat laatste moment ook in 2016 plaatsvinden.

2016 zal het jaar zijn waarin we FFXV uitbrengen. Ik beloof iedereen dat elk lid van het team zijn of haar uiterste best zal doen, verantwoordelijkheid zal nemen en trots zijn op wat er gemaakt is. We doen er alles aan om van FFXV een ervaring te maken waar we trots op zijn en waar de fans van zullen genieten.

Square Enix gaf vorig jaar tijdens PAX Prime eindelijk een releasejaar voor Final Fantasy XV. Ook zei Tabata dat we in maart van dit jaar meer informatie kunnen verwachten, waaronder mogelijk ook een releasedatum. Als die datum bekend wordt gemaakt zal een release in het vierde kwartaal van het jaar niet onaannemelijk zijn. Vorige maand schreven we al dat Final Fantasy XV toen pas helemaal te spelen was, dus lijkt het erop dat Square Enix nog heel wat werk voor de boeg heeft.