Final Fantasy XV Episode Ignis verschijnt in december

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Final Fantasy XV Episode Ignis verschijnt in december

Vandaag verschijnt de nieuwe DLC van Final Fantasy XV, getiteld: Episode Prompto. In deze verhalende DLC kruip je in de huid van Prompto, één van de sidekicks van prins Noctis. Het eind van de DLC bevat een teaser naar de derde verhalende DLC die op komst is. Final Fantasy XV Episode Ignis verschijnt volgens de teaser in december.

Het verhaal van Final Fantasy XV draait om prins Noctis en zijn drie metgezellen: Gladiolus, Prompto en Ignis. Waar je in de main game altijd als Noctis speelt, geven de DLC’s spelers de mogelijkheden om met Noctis’ kameraden aan de slag te gaan. Episode Gladiolus was de eerste van deze DLC-pakketten. Hierin nam bodyguard Gladiolus de hoofdrol op zich. De DLC waarin Prompto de hoofdrol speelt verschijnt vandaag. Aan het eind van deze uitbreiding zit een verwijzing naar het laatste deel van het drieluik. Een teaser aan het eind van de DLC laat zien dat Episode Ignis komende december moet verschijnen.

Naast de verhalende DLC-pakketten met Noctis vrienden in de hoofdrol is er de komende tijd nog meer nieuwe content voor Final Fantasy XV in aantocht. Zo werkt Square Enix momenteel onder meer aan een speciale co-op-modus voor de game. Ook werd op de E3 de Final Fantasy XV fishing game Monster of the Deep aangekondigd. Daarbij lanceerde Square Enix gisteren een update waarin een nieuwe voertuig modus aan de game wordt toegevoegd, de Regalia Type-D. Met deze nieuwe modus is het eindelijk mogelijk om vrij rond te rijden door de open wereld van Final Fantasy XV.