Final Fantasy XIV krijgt volgend jaar nieuwe uitbreiding

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Final Fantasy XIV krijgt volgend jaar nieuwe uitbreiding

Tijdens het Final Fantasy XIV Fan Festival heeft uitgever Square Enix een nieuwe uitbreiding voor de MMORPG aangekondigd. De tweede grote uitbreiding genaamd Stormblood zal “begin zomer 2017” beschikbaar zijn.

Gedurende de hoofdpresentatie van het festival werd er een eerste trailer voor de nieuwe uitbreiding getoond. Hierin is een mysterieuze in rood-geklede vrouw te zien die het gevecht aangaat met een monnik boven op een enorm standbeeld. Wanneer de camera uit-zoomt is een enorme woestijn te zien. De trailer is hierboven te bekijken.

Volgens Naoki Yoshida, regisseur van de game zal de nieuwe uitbreiding zich afspelen in Ala Mhigo. Een compleet nieuw gebied in de game, onderdrukt door het Garlean Empire. In de uitbreiding zullen spelers de strijd aan gaan met het machtige rijk in een tocht om het gebied te verlossen van de overheersers.

Volgens Yoshida zal de nieuwe uitbreiding meer mogelijkheden bieden rondom het reizen met non-player characters gedurende quests en zullen er nieuwe klassen beschikbaar komen. Hoewel precieze details ontbreken, zei Yoshida dat een van de nieuwe klassen is geïnspireerd door Marvel-superhelden terwijl hij een shirt droeg van de Scarlet Witch. Iets wat tot veel speculatie leidt dat één van de nieuwe klassen de Red Mage zal zijn.

Met de release van Stormblood zal de level-cap stijgen van 60 naar 70. Ook zullen er grote veranderingen komen aan het combat-systeem, met vooral veel wijzigingen op het gebied van skills. Zo zullen bepaalde skills niet meer zijn gebonden aan een klasse maar aan een rol zoals tanks of healers. Ook zal het team gaan kijken naar niet-gebruikte of ineffectieve skills en mogelijk worden verwijderd uit de game. Daarnaast zal de UI een update krijgen.

Andere nieuwe toevoegingen zullen zitten in nieuwe Primal Enemies voor groepen en nieuwe high-level raids voor spelers die een uitdaging zoeken. Ook gaat het team nog een keer kijken naar hoe de moeilijkheidsgraden van de raids kunnen worden verbeterd.

Naast de standaard nieuwe gebieden, minstens evenveel als in de eerste uitbreiding Heavensward, zal er ook een speciaal gebied komen genaamd The Forbidden Land Eureka. Deze zone zal speciale en zeldzame monsters bevatten die materialen zullen droppen om je high-end wapens te upgraden.

Maar misschien nog wel de toevoeging waar de meeste fans van uit hun dak gingen was de uitbreiding van de inventories. Momenteel zijn deze nog altijd erg beperkt, tot groot ongenoegen van de spelers. Veel spelers vragen dan ook al sinds de release van de game in 2013 om een uitbreiding hiervan. Volgens Yoshida gaat dit nu eindelijk gebeuren en zullen de inventories “zo groot als menselijk mogelijk is” worden gemaakt.

Minder goed nieuws voor gamers op de PlayStation 3. Met de release van Stormblood in 2017 zal de ondersteuning voor de last-gen console komen te vervallen. Spelers die de nieuwe uitbreiding willen spelen zullen dan de overstap moeten maken naar de PlayStation 4 of pc.