Final Fantasy XII krijgt remaster in 2017

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Final Fantasy XII krijgt remaster in 2017

Final Fantasy XII zal in 2017 een remaster krijgen voor de PlayStation 4. Dit maakte Square Enix vandaag bekend. De remaster zal onder de naam Final Fantasy XII: The Zodiac Age ook in Europa verschijnen.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age zal Full HD-graphics krijgen voor de PlayStation 4. Daarbij hebben omgevingen, karakters en cutscenes een nieuwe lik verf gehad. Daarnaast zal de remaster van de PlayStation 2-game verschillende nieuwe toevoegingen krijgen. Zo zal het Zodiac Job System in de game verwerkt zitten, net als een Trial-modus. Ook zullen zaken als trophies, auto-saves, korte laadtijden en een verbeterde kaart in het systeem zitten.

Om de game helemaal naar de moderne consoles te tillen, heeft Square Enix de game een vernieuwde soundtrack gegeven. Deze zal worden opgenomen in 7.1 surround geluid. Fans van het origineel kunnen echter gewoon wisselen tussen de nieuwe en oude soundtrack.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age staat voor 2017 op de planning, exclusief voor de PlayStation 4. Wanneer we de game in 2017 mogen verwachten is nog onduidelijk.