Final Fantasy VIII binnenkort op Steam

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Final Fantasy VIII binnenkort op Steam

Fans van de Final Fantasy-serie kunnen binnenkort weer oude tijden herleven als Square Enix het achtste deel uit de serie beschikbaar stellen voor de PC via onder andere Steam. De PC-versie zal naast de game ook een minigame bevatten die voorheen enkel in de Japanse versie van de game was te vinden.

De nieuwe versie van Final Fantasy VIII zal geoptimaliseerd zijn voor ‘hd-pc’s’ en voor 13 euro te downloaden zijn via Steam en enkele andere platformen. De nieuwe versie is gebaseerd op de Windows-versie welke in 2000 al verscheen. De game zal 4GB groot zijn en naast de hoofdgame ook Chocobo World bevatten, een minigame die voorheen niet in het Engels is verschenen. De werd origineel gespeeld via de PocketStation, een PlayStation accessoire dat nooit buiten Japan is verschenen.

Voor zijn tijd was Final Fantasy VIII een hoogtepunt op grafisch gebied en vooral de cutscenes waren de tijd ver vooruit. De vernieuwing in het vechtsysteem, waar het vorige deel voor werd geprezen, vielen echter niet in de smaak bij spelers.