Final Fantasy krijgt live action-serie

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Final Fantasy krijgt live action-serie

Na 32 jaar krijgt de Final Fantasy-franchise eindelijk een eigen live action tv-serie. Sony Pictures Television en Hivemind hebben aangekondigd de eerste stappen gezet te hebben. Hivemind is de productiemaatschappij achter de Netflix-serie The Witcher.

In het verleden zijn er al een aantal films verschenen gebaseerd op de games uit de Final Fantasy-reeks, maar een serie was tot dusver nog geen optie. Helaas voor de fans is de serie niet gebaseerd op het populaire zevende deel. Nummer veertien is de gelukkige. De game werd destijds slecht ontvangen, maar kreeg een boost toen het als MMORPG werd geïntroduceerd.

De serie speelt zich af in de wereld van Eorzea en vertelt een verhaal over de strijd tussen magie en technologie. Verdere plotdetails zijn nog niet bekend, maar iconische benamingen als Magitek, Beastmen, Airships en Chocobo’s kunnen we wel verwachten. Volgens het persbericht is er ook een rol voor het personage Cid. Dit personage is in elke game in een andere gedaante terug te vinden. Wanneer de serie verschijnt is nog niet bekend.