Final Fantasy Crystal Chronicles krijgt remaster

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Final Fantasy Crystal Chronicles krijgt remaster

Final Fantasy Crystal Chronicles is inmiddels een behoorlijk oude game. De RPG verscheen oorspronkelijk in 2004 voor de Gamecube en kreeg daarna nog een aantal spin-offs voor de DS. Nu is er goed game nieuws voor wie het origineel toendertijd gemist heeft. De game krijgt namelijk een geremasterde versie die uitkomt in 2019.

Square Enix maakt het nieuw over een remaster voor Final Fantasy Crystal Chronicles bekend via Twitter. De Tweet geeft geen specifieke informatie over een releasedatum, maar laat wel weten dat we de remaster ergens in 2019 kunnen verwachten. Bovendien wordt duidelijk dat Crystal Chronicles Remastered naar zowel de Nintendo Switch als de PlayStation 4 komt.

Final Fantasy Crystal Chronicles werd in 2004 als een spin-off van de hoofdserie uitgebracht op de Gamecube. Daarmee was Crystal Chronicles de eerste Final Fantasy-game sinds deel VI die op een Nintendo-console verscheen. In tegenstelling tot de turn-based combat die we gewend zijn van de serie is Crystal Chronicles een action-RPG, die door middel van een gelinkte GameBoy Advance ook in co-op gespeeld kon worden.