Final Fantasy 7 voorlopig niet naar mobiel vanwege ruimtegebrek

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Final Fantasy 7 voorlopig niet naar mobiel vanwege ruimtegebrek

Als je het over de favoriete Final Fantasy-game hebt, hoor je vaak deel 7 vallen. Het is dan ook niet gek dat veel gamers naar een mobiele variant verlangen, maar het lijkt erop dat dit nog wel even kan duren. De uitleg is er echter een om vraagtekens bij te zetten…

Final Fantasy 7 voorlopig niet naar mobiel vanwege ruimtegebrekIn een interview met Shacknews bespreekt producent van de serie Takashi Tokita de mobiele versie: “Het is niet dat we de game niet naar de mobiele platformen kunnen brengen. Echter lopen tegen een probleem op in de vorm van grootte. Telefoons hebben er niet genoeg ruimte voor. De game is namelijk ruim over een gigabyte. Mensen zullen waarschijnlijk nog wel een aantal jaar moeten wachten.”

Een opvallende uitspraak, aangezien veel mobiele titels tegenwoordig over een gigabyte aan ruimte in beslag nemen. Momenteel zijn er zelfs al titels die meer dan een gigabyte in beslag nemen, waaronder het recente Infinity Blade III, welke een ruime 2,1GB in beslag neemt. Toch lijkt het erop dat Square-Enix de titel momenteel niet op de mobiele agenda heeft staan. Wie niet zonder de serie kan, mag deze winter nog aan de slag met Final Fantasy 6 voor iOS en Android of Lightning Returns: Final Fantasy XIII voor PS3 en 360.