“Final Fantasy 7 remake heel vroeg aangekondigd”

“Final Fantasy 7 remake heel vroeg aangekondigd”

Hoewel fans smachtend zaten te wachten op nieuwe beelden van de Final Fantasy 7 remake tijdens de afgelopen E3, kwamen ze van een koude kermis thuis. De game komt er nog steeds aan, maar volgens regisseur Tetsuya Nomura is de game in een heel vroeg stadium aangekondigd.

Toen de remake in 2015 werd aangekondigd door Square Enix stonden fans bijna op de banken. Sindsdien is het echter vrij rustig geweest rondom de game en nu snappen we ook waarom: de game is erg vroeg in het ontwikkelproces al aangekondigd, waardoor het wachten extra lang lijkt te duren. Dit vertelde regisseur Tetsuya Nomura in een interview met de website Multiplayer:

I am aware that we announced it very early, but in the industry, word was starting to spread that we were working on the game, so we decided to stop keeping it a secret and to reveal it officially.

Volgens Nomura is het lastig om games geheim te houden tegenwoordig, helemaal met de hoeveelheid werk die wordt uitbesteed. Erger is het nog volgens de regisseur als er valse geruchten ontstaan en ontwikkelaars moeten beslissen om wel of niet te reageren. Aangezien het team de game via een officiële onthulling wilde tonen en niet via een lek, is er dus destijds besloten om de aankondiging te doen.