Final Fantasy 7 krijgt mogelijk 2D actie-game

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Final Fantasy 7 krijgt mogelijk 2D actie-game

Het lijkt erop dat ontwikkelaars nog steeds niet klaar zijn met Final Fantasy 7. PD Design studios postte vandaag een korte video online met beelden van een remake, alleen ditmaal als 2D actie-game.

De populariteit van Final Fantasy 7 blijft na jaren nog altijd ongekend hoog. PD Design Studios laat merken ook nog graag aan de slag te willen met de populaire franchise Final Fantasy.Daarom zijn ook zij bezig met deze titel, alleen willen zij er een 2D actie-game van maken. In de onderstaande video is een heel klein stukje te zien van de on-officiële game waar zij naartoe verwijzen als ‘Final Fantasy VII: Re-Imagined.

Hoewel erg kort, ziet het er wel indrukwekkend uit. De ontwikkelaar heeft zelfs een speelbare demo van een level beschikbaar gemaakt op hun website. Spelers kunnen zowel als Cloud of Tifa aan de slag in een singleplayer of lokale co-op. De ontwikkelaar heeft met deze titel het doel om het non-profit te houden en gemaakt door fans van de serie.

Toch rest de vraag of de ontwikkelaar daadwerkelijk aan de slag gaat kunnen met deze game aangezien Square Enix hier toestemming voor zou moeten geven. Square Enix maakte zelf ook een remake van de titel bekend op de E3, maar hier is nog weinig over bekend. Aankomende winter zou hier meer informatie over moeten verschijnen.