Final Fantasy 6 deze winter naar iOS en Android

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Final Fantasy 6 deze winter naar iOS en Android

Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy 6 naar iOS en Android zal komen. De game, die in het westen bekenstaat als Final Fantasy 3, staat voor deze winter op de planning.

Square Enix is direct heel duidelijk dat dit geen directe overzetting zal worden van het origineel. Takashi Tokita, director en producer van de game, zegt dat onder andere het vechtsysteem is aangepakt. In het origineel zouden veel spelers het gevoel hebben gehad dat ze te veel moesten grinden, het eentonig vijanden verslaan om je karakters naar een hoger level te krijgen. Hij zegt dan ook: “Nu kunnen spelers gewoon genieten van de game zelf”. Ook zegt hij dat de graphics van de game verbeterd zijn, al zullen ze wel 2D blijven.

De Final Fantasy-game die daarna op de planning staat voor mobiele platformen is Final Fantasy: The After Years, dat in Japan al beschikbaar is voor telefoons en als downloadable game voor de Wii. Deze release zal een 3D-remake zijn. Tokita laat als laatste doorschemeren dat wanneer Final Fantasy 6 het goed doet op mobiele platformen, hij een mobiele uitgave van Final Fantasy 7 ook wel wil overwegen.