FIFA en Forza eerste pre-loading games Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
FIFA en Forza eerste pre-loading games Xbox One

FIFA 15 en Forza Horizon zullen de eerste games zijn die gamers voor de release kunnen downloaden. Met het zogeheten pre-loading op de Xbox One kunnen mensen die een pre-order voor een van de games hebben, de titel voor de release downloaden.

Pre-loading voor de Xbox One is vanaf september mogelijk, meldt nieuwssite Polygon op gezag van Xbox-topman Phil Spencer. FIFA en Forza zijn de eerste games die kunnen worden ge-preload voor de Xbox One. De games die worden gedownload zijn echter pas na de release speelbaar. Het is enkel een service waardoor gamers, die de game liever digitaal kopen, op de releasedatum gelijk aan de slag kunnen met de game, zonder te hoeven wachten op de download.

Op de Xbox One zal later een selectie games beschikbaar zijn voor pre-loading. Het is niet duidelijk op welk moment de eerste twee games te downloaden zijn. FIFA 15 zou op 26 september in de winkels moeten liggen. Forza Horizon op 30 september. Het pre-loadsysteem werd in april al beschikbaar voor de PlayStation 4 middels een update.