FIFA 18 voor Nintendo Switch wordt anders dan bij de concurrentie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
FIFA 18 voor Nintendo Switch wordt anders dan bij de concurrentie

Wanneer FIFA 18 op Nintendo’s nieuwste console verschijnt, zal dit een andere versie zijn dan degene die op de concurrerende platformen uitkomt. Volgens EA gaat het om een specifiek voor de Switch ontworpen versie. Het nieuws werd bevestigd door Peter Moore van Electronic Arts tijdens een interview met GameReactor. 

“Zoals we al hebben aangegeven, bouwen we een specifieke versie van FIFA voor de Nintendo Switch. Het zal FIFA 18 zijn, en verschijnt vanzelfsprekend pas later dit jaar.” Hiermee doelt Moore zeer waarschijnlijk op september, aangezien nieuwe FIFA-games normaal gesproken in deze maand uitkomen.

Of dit nu positief is of juist niet, is ons op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Voorgaande FIFA-edities die op de Wii en Wii U verschenen, liepen altijd een console-generatie achter. Hierover geeft Moore voorlopig nog geen duidelijkheid. Hij geeft wel te kennen dat de aanpak dit keer anders is. “Wat de consument uiteindelijk zal krijgen, is een custom-versie voor de Nintendo Switch, gemaakt door het FIFA-ontwikkelingsteam in Vancouver.”

Hoogstwaarschijnlijk doelt hij daarmee op de grafische kwaliteit van de game, en op de bijzondere eigenschappen van de console, zoals de unieke multiplayer-mogelijkheden en de versimpelde controls. Hoogstwaarschijnlijk zal de game, net als de andere versie van FIFA 18, ook beschikken over The Journey Season 2.