Fifa Street keert terug als Volta in Fifa 20

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Fifa Street keert terug als Volta in Fifa 20

Met de officiële onthulling van Fifa 20, heeft uitgever Electronic Arts bekendgemaakt dat Fifa Street ook weer terug zal keren. Niet als losse game, maar als onderdeel van Fifa 20 onder een nieuwe naam: Volta. Dit inclusief een eigen verhaallijn, modi en meer.

Als spin-off van Fifa was Fifa Street vooral geliefd om de meer arcade gameplay met vlotte bewegingen en toffe tricks op afgelegen veldjes. Dit alles keert nu terug als ingebakken onderdeel van Fifa 20 met de naam Volta Football, waarin spelers opnieuw terug naar de kleine veldjes gaan om te laten zien wat ze in huis hebben. Daarbij krijgen spelers de mogelijkheid om hun avatar helemaal naar smaak te maken, inclusief allerlei vormen van kleding en accessoires.

Spelers zullen op tal van velden over de hele wereld kunnen spelen, van een kooi in Londen tot een dak in Tokio en zelfs onder een viaduct in ons eigen Amsterdam. Dit kan in verschillende modi zoals 3v3 Rush (wat zonder keepers is), 4v4, 4v4 Rush, 5v5 en zelfs professioneel Futsal met officiële regels. Ook is er een verhaallijn om doorheen te spelen, kun je de strijd aangaan om het beste team te maken en online spelen in de Volta League. Ook kunnen bekende spelers in Volta Kick-off een balletje mee trappen.

Fifa 20 ligt vanaf 24 september in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.