FIFA 17 krijgt verhaalmodus ‘The Journey’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
FIFA 17 krijgt verhaalmodus ‘The Journey’

EA heeft de E3 van 2016 zojuist afgetrapt met hun persconferentie, maar ze gingen al iets voor tienen van start met trailers van Titanfall 2 en FIFA 17. Van FIFA 17 werd al eerder bekend dat deze op de Frostbite-engine zou draaien, maar nu is ook een nieuwe modus in de voetbalreeks van EA bekendgemaakt: The Journey.Na het uitbrengen van bovenstaande trailer, vlak voor de persconferentie, is tijdens de persconferentie meer informatie over de modus gedeeld. In The Journey stapt de speler in de schoenen van Alex Hunter, een jonge, talentvolle speler die eropuit is om uit te groeien tot een nieuwe Premier League-legende. Aan jou de taak om die droom werkelijkheid te laten worden. Dit gaat gepaard met de ups en downs die komen kijken bij de wereld van het voetbal en overige zaken die dan op je afkomen. Dit gebeurt door middel van cutscenes en interviews waarin je zelf ook beslissingen dient te nemen.

Tijdens de persconferentie werd nog gesproken over de veranderingen op het veld. Zo zijn de dode spelmomenten vernieuwd en zijn de spelers opnieuw slimmer geworden. Ook is het spel fysieker geworden en gaat de aanval tactischer verlopen, aldus EA. Hoe dit gaat uitpakken, weten we uiteraard pas zodra we met de game aan de slag kunnen. Verder werd nog bekendgemaakt dat de trainers van de Premier League in de game aanwezig zullen zijn en tijdens de wedstrijd hun emoties laten spreken langs de lijn.

Op 29 september kan iedereen aan de slag met de nieuwe modus, want dan is FIFA 17 verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en pc.