Fear the Wolves verschijnt op 18 juli op Steam Early Access

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Fear the Wolves verschijnt op 18 juli op Steam Early Access

Fans van Stalker kijken al jaren reikhalzen uit naar een nieuw deel in de serie. Op Stalker 2 moeten we helaas nog tot 2021 wachten, maar deze zomer komt er wel een battle royale-spin-off van de populaire game. Wanneer we precies met de game aan de slag kunnen, was tot op heden nog niet duidelijk. Inmiddels weten we echter meer: Fear the Wolves verschijnt op 18 juli op Steam Early Access.

Naast de Early Access-datum bevat de Steam-pagina van de game ook de nodige nieuwe informatie. We wisten al dat de game zich af zou spelen in Tsjernobyl, maar nu weten we ook dat deze digitale versie 25 vierkante kilometer zal beslaan. Naar goede battle royale-traditie word je met honderd spelers in de map gedropt en gaat het erom wie er het langst in leven blijft.

Naast de andere spelers bevat Fear the Wolves ook nog andere gevaren. Zoals de titel van de game al suggereert lopen er namelijk ook roedels gemuteerde wolven door de spelwereld heen waar je als speler voor uit moet kijken. Ook is er natuurlijk sprake van dodelijke straling die ervoor zorgt dat gebieden tijdelijk ontoegankelijk kunnen worden.

Ten slotte geeft ontwikkelaar Vostok Games aan dat de game naast een klassieke battle royale-modus ook een andere spelmodus bevat. Wat deze modus precies inhoudt, is nog niet duidelijk, maar volgens de ontwikkelaar geeft deze modus een twist aan de klassieke battle royale-gameplay.