FBI en IGDA actief tegen intimidatie werknemers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
FBI en IGDA actief tegen intimidatie werknemers

De International Game Developers Association (IGDA) is in samenwerking met de FBI en experts op het gebied van pesten bezig om een verhoging in gevallen van cyberpesten jegens ontwikkelaars tegen te gaan. Kate Edwards van de IGDA meldde dat de werkgroep de aankomende maanden middelen wil uitbrengen voor ontwikkelaars om de pesterijen tegen te gaan.

“Ik had op de San Diego International Comic-Con een gesprek met de FBI over intimidatie”, aldus Edwards. “Ze waren op een verhoging in activiteit gestuit. Ze monitoren zelf deze problemen maar richtten zich tot nu toe meer op echte cybercrimes zoals hacken en illegale praktijken”. Het online aanvallen van game-ontwikkelaars is onlangs erg veel onder de aandacht geweest, onder andere door de dreigementen jegens voormalig BioWare schrijfster Jennifer Hepler en ex-Microsoft ontwikkelaar Adam Orth. Afgelopen maand laaide het vuur weer op doordat er doodsbedreigingen waren gestuurd naar het adres van ontwikkelaar Zoe Quinn en game-criticus Anita Sarkeesian, die beiden een ander onderkomen moesten zoeken.

Vorige week reageerde de IGDA al op hun website met een statement: “Over de afgelopen paar weken zijn game-ontwikkelaars en geassocieerden het mikpunt geweest van intimidatie en ‘doxxing’-aanvallen, waaronder bedreigingen en fysieke post. Hoewel we verschillende meningen en discussies over de waarden binnen de industrie waarderen veroordelen we persoonlijke aanvallen zoals deze die niet alleen moreel onaanvaardbaar zijn maar ook illegaal in veel landen. We richten ons op de gehele game-community om ons samen sterk te maken tegen dit verschrikkelijke gedrag”.