Fargo: ‘ Kickstarter doet zijn werk’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Fargo: ‘ Kickstarter doet zijn werk’

Volgens Brian Fargo, disigner en oprichter van InXile Entertainment, is de rage rond Kickstarter en games die door middel van crowdfunding mogelijk worden gemaakt nog niet voorbij. Het is volgens hem nog steeds de beste plek voor nieuwe en creatieve game-concepten.

Wasteland 2 is één van de vele projecten die mogelijk is gemaakt door Kickstarter. Fargo neemt het in een interview op voor de projecten die wel succesvol zijn op Kickstarter en legt uit waarom sommige projecten hun doel niet halen.

“De reden dat projecten het doel niet bereiken op Kickstarter, komt simpelweg doordat Kickstarter zijn werk doet. Ik bedoel dat ermee wordt aangetoond dat er niet genoeg animo is. Het heeft heel goed gewerkt voor ons, maar bijvoorbeeld ook voor Tim Schafer en Double Fine. Zonder Kickstarter was dit niet mogelijk geweest.”

De reden dat zoveel projecten falen, is volgens Fargo omdat hetgeen wat de mensen willen maken teveel lijkt op wat al verkrijgbaar is. Dat was volgens hem de reden waarom Wasteland 2 en Mighty No. 9 het zo goed deden: ze vullen allebei een niche op, omdat er geen vergelijkbare games zijn van goede kwaliteit.

“Er zijn veel mensen die de eerste twee Fallout-games geweldig vonden, maar het niet eens waren met de richting die Fallout 3 en Fallout: New Vegas op gingen. Het is niet zo dat die games beschouwd worden als slecht, maar omdat de oude fans een wat meer tactische RPG willen in de oude isometrische stijl. Men vroeg daar om en wij leveren met Wasteland 2 wat ze willen. Als er nog een project op Kickstarter zal verschijnen met een vergelijkbaar plan, zal deze het minder goed doen, omdat mensen voorlopig voorzien zijn.”

InXile Entertainment doet goede zaken met Kickstarter. Niet alleen is Wasteland 2 gefinancierd door crowdfunding, het vervolg op het populaire Planescape: Torment hebben ze ook weten te financieren dankzij Kickstarter. Wasteland 2 staat gepland voor augustus dit jaar.