Far Cry Primal

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Far Cry Primal

Mocht je mijn columns, reviews of previews wel eens meer hebben gelezen, dan is het je misschien wel eens opgevallen dat ik begin met: Vroeger…(ik ben de senior van de redactie, wat begint op te vallen). Nu ben ik geneigd om er weer mee te beginnen, maar nu leent de game zich er ook voor. Far Cry Primal speelt zich namelijk af in de tijd dat “going clubbin’ with my homies” een heel andere betekenis had. Juist, ik heb het over de prehistorie, de tijd waarin de mens niet aan de top van de voedselketen stond, maar juist aan de bodem.

En helemaal aan die bodem bungel jij, Takkar, een ‘kei’ van een krijger die de pech heeft dat hij als enige van zijn groep over is gebleven. En om het allemaal nog dramatischer te maken, de omgeving stikt van de holbewoners die jou liever niet in hun buurt hebben, om over uit de kluiten gewassen dieren nog maar te zwijgen. Dit zou allemaal niet zo’n heel groot probleem zijn als je bepakt en bezakt zou zijn met een arsenaal aan vuurwapens en soortgelijk spul, maar ook dat is niet aan de orde. Vette pech!

Far Cry Primal - Pixel Vault

Nee, Far Cry Primal heet niet voor niets Primal, gezien onze vriendelijke vriend Takkar niet meer heeft dan een vel om z’n lijf en wat primitieve wapens, aanvankelijk dan. Want Far Cry zou Far Cry niet zijn als je daar geen verandering in kunt brengen. Je dient je gaandeweg te ontwikkelen tot een heuse survivalmeester. Jij dient je zodanig te ontwikkelen dat eenieder inziet dat jij de hoge pief in Oros bent en dat kun je alleen als je niet in de maag van een sabeltandtijger of vastgeplakt onder de poot van een mammoet zit.

Het is dan ook ‘een speerpunt’ dat je je de kunst van het craften snel meester maakt, zodat je van de beschikbare grondstoffen on-the-fly wat meer geavanceerder wapentuig kunt maken. Het zullen nog steeds geen stenen Uzi’s worden uiteraard, maar wel wapens waarmee je iets meer kans maakt tegen een hongerige tijger of een territoriale holbewoner. Plus, je hoeft het niet heel de game alleen op te knappen. Sterker nog, je krijgt van Ubisoft je eigen tijger als compagnon. Wat wil je nou nog meer? Vond je de Shangri La-missies in Far Cry 4 al helemaal ‘de shit’, dan denk ik dat je met Far Cry Primal ook wel goed zit.

far-cry-primal

Hoe het verhaal in elkaar steekt, dat weet Ubisoft tot nu toe nog steeds goed geheim te houden, iets wat alleen maar toe te juichen is uiteraard. Als het verleden een goede indicator mag vormen dan kunnen we er bijna zeker vanuit gaan dat ook Far Cry Primal de nodige intriges en plot twists zal kennen, al heb ik persoonlijk geen flauw idee hoe je van een prehistorische setting een soap kunt maken. Heeft een andere holbewoner je vrouwtje ‘op de kop getikt’? Is Fred Flintstone stiekem je doodgewaande vader? Ik weet het niet. We zullen gewoon geduldig moeten wachten op 1 maart, want dan komt de game uit. Slijp je bijl maar vast, maak wat pijlen en vijzel je skills met vuurstenen maar vast op. Je gaat ze nodig hebben in de barre wereld van Far Cry Primal.