‘Far Cry Primal is even groot als Far Cry 4’

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
‘Far Cry Primal is even groot als Far Cry 4’

In eerste instantie leek het erop dat Far Cry Primal een kleinere spin-off zou zijn en daarmee niet de grootte zou hebben van een volledige game. Creative Director Maxime Béland geeft aan dat dit niet het geval is en de game even groot zal zijn als Far Cry 4.

Far Cry Primal, eerder dit jaar als een verrassing aangekondigd, wordt door uitgever Ubisoft beschreven als een ‘volwaardige singleplayer ervaring’, waardoor het er op lijkt dat er geen multiplayer in de game zal zitten. De titel speelt zich 10.000 jaar voor Christus af, in een tijd waarin de mammoet en de sabeltandtijger nog over de aarde liepen. De speler neemt de rol aan van Takkar, een jager die als laatste overlevende binnen zijn jachtgroep. Eerder werd gespeculeerd dat de game kleiner zou zijn en daarmee vergelijkbaar met Far Cry 3: Blood Dragon, wat een soort spin-off was in DLC formaat. Maxime Béland reageert hierop en geeft aan dat dit absoluut niet waar is.

Dit is de volgende titel binnen de franchise. De wereld is even groot als deel 4. Het bevat een inmens verhaal dat je in je eigen tempo kunt volgen, daarnaast zijn er side missions, vreugdevuren: het is een Far Cry-game.

Wanneer je besluit alle extra dingen ook te doen, zul je zien dat je enorm veel gameplay uren in de game gaat stoppen. Ik denk dat de singleplayer, wanneer je er in hoog tempo doorheen speelt, vergelijkbaar is met het vorige deel.

Het lijkt erop dat fans van de serie hun hart op kunnen gaan halen met Primal. Bovenstaande video vertoont, naast wat aanvullend verhaal, een aantal gameplay elementen. Lang hoeven we niet meer op de titel te wachten: Far Cry Primal zal 23 februari 2016 in de winkels liggen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.