Far Cry 5 komt uit op 27 februari 2018 volgens officiële trailer

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Far Cry 5 komt uit op 27 februari 2018 volgens officiële trailer

Far Cry 5 is vandaag officieel aangekondigd. Nadat Ubisoft de game eerder deze week al had geteased met een viertal korte minitrailers, is vandaag de eerste officiële trailer verschenen. De trailer stelt vast dat Far Cry 5 op 27 februari 2018 uit zal komen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Far Cry 5 speelt zich af in Hope County, Montana. In dit idyllische plaatsje neemt de speler het op tegen Eden’s Gate, een fanatieke sekte die onder leiding staat van profeet Joseph Seed. Sinds de komst van de speler in Hope County houdt Joseph Seed de gemeenschap in een ijzeren greep. Het is daarmee aan de speler om het verzet aan te wakkeren en de sekte te verslaan.

Volgens de beschrijving van de trailer zal Far Cry 5 de grootste hoeveelheid aanpasbare wapens en voertuigen ooit in een Far Cry-game bevatten. Volgens de beschrijving zullen we ook voor het eerst de wereld van Far Cry via het luchtruim kunnen verkennen. In de trailer zijn inderdaad onder meer vliegtuigen en helikopters gezien.

Een ander belangrijk aspect van de game is dat de campagne volledig met twee spelers gespeeld kan worden in een coöp-modus. Verder zal het in de game mogelijk zijn om huurlingen te rekruteren en om dieren opdrachten te geven. Ubisoft bevestigt dat de beelden in de trailer met de in-game engine gemaakt zijn.