Far Cry 4 bevestigd door Ubisoft

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Far Cry 4 bevestigd door Ubisoft

Ubisoft heeft een nieuw deel in de Far Cry-serie aangekondigd nadat er eerder al geruchten gingen. Zoals eerder al werd gespeculeerd speelt de game zich af in de Himalaya’s. De game zal op 20 november voor PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnen.

Far Cry 4, zoals de game officieel heet, zal zich afspelen in Kyrat, een levensgevaarlijk gebied midden in de Himalaya’s. Het gebied wordt geregeerd door een alleen heersende, zelfbenoemde koning en de speler zal dan ook alles op alles moeten zetten om te overleven. Om dit te doen zal de speler een groot aanbod van wapens, voertuigen en dieren tot zijn beschikking hebben. Dit ligt in lijn met de eerdere geruchten, waarin werd gespeculeerd dat spelers op olifanten konden rijden.

Gamers die de game pre-orderen ontvangen gratis het DLC-pakket Hurk’s Revenge. In dit pakket gaan spelers aan de slag met Hurk in drie actievolle missies. Spelers die de DLC van Far Cry 3 hebben gespeeld zullen bekend zijn met Hurk, want ook hierin speelde hij een rol. Zijn harpoengeweer, ‘The Impaler’, zal ook in de DLC zitten.

De game wordt ontwikkeld door Ubisoft Montréal, maar de studio krijgt ondersteuning van nog vier andere studio’s: Ubisoft Red Storm Entertainment (momenteel ook bezig aan The Division), Ubisoft Toronto, Ubisoft Shanghai en Ubisoft Kiev. De game zal tijdens de E3 uitgebreid worden getoond.