Fans recreëren originele Fallout met mod

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Fans recreëren originele Fallout met mod

Fans van de originele Fallout game zijn bezig met een mod voor Fallout: New Vegas die een remake is van de eerste titel in de serie. De mod is bedoeld voor fans die gek zijn op het verhaal van het eerste deel, of voor mensen die nooit de kans hebben gehad om het eerste deel te spelen.

Het lijkt wel de week van de fans die bezig zijn om games te recreëren. Gisteren kwam er al nieuws naar buiten dat fans bezig zijn om de eerste drie delen van Halo naar de pc te brengen. Vandaag duikt er informatie op van een groepje fans die een mod gebruiken in Fallout: New Vegas om zo de originele titel in de serie te eren. In bovenstaande video is gameplay te zien van de groep.

De game start precies zoals je zou verwachten van deze game, namelijk hetzelfde als de originele titel die alweer uit 1997 stamt. De Overseer zendt je op reis om een nieuwe water chip te vinden. De gevechten in-game spelen zoals je van een moderne Fallout-titel zou verwachten, de mod recreëert alleen de map die in 1997 gebruikt werd.

Het is een project waar de fans al twee jaar mee bezig zijn, maar dit zijn de eerste beelden die goed laten zien hoe de mod speelt en eruitziet. Mocht je dit project graag willen volgen, dan kan dit via de officiële Facebook pagina.