Fans maken pc-versie Halo

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Fans maken pc-versie Halo

Microsofts Halo-serie kent tot op de dag van vandaag enkel een release op diens consoles, de Xbox, Xbox 360 en Xbox One, maar als het aan fans ligt komt er ook een versie van Halo voor de pc.

Een groep Halo-fans is bezig met een versie van de game die op de pc te spelen zal zijn. Het project genaamd Installation 01 richt zich erop om de multiplayer van Halo 1 tot en met 3 speelbaar te maken op Microsoft Windows. Volgens het team is het niet de bedoeling dat de game een port zal zijn, of zelfs maar een soort emulatie van de originele titels. Installation 01 is een volledig op zichzelf staande gametitel.

Het team dat hiermee bezig is, heeft momenteel nog geen naam en bestaat uit fans van over de hele wereld. Het is natuurlijk altijd gevaarlijk om te werken aan een grote game dat van een groot bedrijf is, maar het team lijkt dit allemaal prima onder controle te hebben.

We volgen de regels die zijn opgesteld binnen Microsofts ‘fair use policy’ en hun game content gebruikersregels. Alles binnen de game is door fans gemaakt en kan legaal worden gedownload en worden verspreid in samenspraak met de regels. We zijn er niet op gericht om geld te verdienen, zelfs niet om kosten te dekken.

Het team heeft een filmpje gemaakt van het project en diens gameplay. Als je na dit bericht toch wel erg nieuwsgierig bent geworden, kun je de bovenstaande video bekijken.