Fans maken Luigi’s Mansion AR met Nintendo Labo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Fans maken Luigi’s Mansion AR met Nintendo Labo

Dat je met Nintendo Labo zelf spellen in elkaar kunt zetten was al bekend. Japanse fans hebben nu de lat een stukje hoger gelegd. Met behulp van de Toy-Con Garage van Nintendo Labo hebben zij een AR Luigi’s Mansion-spel gemaakt.

Op 27 augustus stuurde Twitter-gebruiker Nawafuij een filmpje de wereld in met gameplay van het project. Het concept is simpel: verken een donkere kamer tot je een Boo tegenkomt. Dan schudt je de Labo, die in dit geval dienst doet als de Poltergust 3000 uit Luigi’s Mansion, om de Boo te vangen. Het filmpje laat naast de gameplay ook zien hoe de Labo zelf eruit ziet en hoe de Joy-Cons en het draagbare beeldscherm van de Nintendo Switch in de kartonnen behuizing passen.

Dit ontwerp is een inzending voor de Japanse Nintendo Labo Creator’s Contest, de wedstrijd die eerder al een accordeon op zonne-energie voortbracht. Hoewel deze Luigi’s Mansion AR dus geen officieel project van Nintendo is, laat het wel zien dat er genoeg mogelijkheden zijn voor de Labo kits in de toekomst.