Fallout: The Board Game komt uit in de winter van 2018

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Fallout: The Board Game komt uit in de winter van 2018

Fallout is een game die hedendaags de legendarische status heeft voor veel gamers. Het was natuurlijk maar een kwestie van tijd voordat deze franchise uitgebreid werd naar andere media. Het bordspel van Fallout zit er nu dus aan te komen.

Fallout: The Board Game is een tabletop gezelschapsspel die wordt uitgegeven door Fantasy Flight Games. Het bordspel is een adaptatie van de rpg-elementen uit Fallout 4 en de rest van de franchise. De game komt uit in de kerst van 2018.

In de game maak je een eigen personage, zoals we gewend zijn uit de games van Bethesda, maar in deze game kun je ook een Supermutant of een Ghoul zijn. Je krijgt S.P.E.C.I.A.L. perks en kunt jezelf compleet bewapenen met geweren en pantsers. Hierna trek je de Wasteland in om de wereld te rond te reizen en de bekende steden te bezoeken. Tijdens je avontuur verdien je Cap, volbreng je quests en kom je factions tegen.

Deze factions kunnen zowel vriendelijk als onvriendelijk zijn en bepaalde acties kunnen ervoor zorgen dat factions bevriend worden met jouw personage. Vervolgens voer je opdrachten uit om een van de factions te helpen in de strijd tussen de verschillende factions. De punten die je hiermee verdient, zorgen er uiteindelijk voor dat je het spel kunt winnen.